X. VolksWagen Fanatic Márkatalálkozó

images_1.jpgA X. országos volkswagen találkozót 2013 augusztus 16 images_1.jpgés
 18.-a között rendezték meg Gárdonyban. Mint minden évben, idén is a Sport Beach & Camping adott helyet a három napos eseménynek.

A legtöbben 16.-án pénteken érkeztek meg a camping területére és foglalták el a placcukat, de voltak páran, akik már egy, két nappal hamarabb befészkelték magukat a kedvenc helyükre. Sok volt a „veterán”, akik minden évben eljönnek durrogtatni, de évről évre egyre több az új VW fanatikus. A Sport Beach megfelelő hely egy ilyen esemény lebonyolításához, mivel elszeparált a lakóhelyektől és a beléptető kapuknak köszönhető a biztonságos szórakozás. A belépés a camping területére vonalkódos karszalagokkal történt. Ezekkel a karszalagokkal a strand területére is be lehetett menni, és így egyszerű volt az azonnali felfrissülés, mivel a camping közvetlen a Velencei tó part mentén helyezkedik el. A több mint 400 autó megérkezése után, az azelőtt szinte teljesen üres zöld camping, autórengeteggé változott át. A terület parcellákra lett felosztva és a szervezők azok alapján irányították az érkezőket. Az első napon mindenki felállította a sátrát. Egyesek a kényelem érdekében lakókocsival jöttek.

Az ünnepélyes megnyitó után, egyvw_bogartalalkozo_gyomaendrod.jpg akadálypályás sörváltó versenyen vehettek részt a fanatikusok. Este Póker party, bórkóstolás és retro buli volt. Szombat délelőtt felvonultak az autókkal a tó körül, s miután visszaértek kezdetét vették a mérkőzések. Először egy laza vizes póló, majd erotikus autómosó verseny hölgyeknek és uraknak. Ezek után elkezdődtek a Típusok viadala első része, vízi biciklis gyorsulással, röplabda meccsel, majd pótkerék kitartó és hengerfejhajító versennyel. A Leg-leg-leg versenyek első szériájába tartoztak bele a legszebb VW, a legegyedibb, a legeredetibb, a legöregebb és a legmesszebbről érkezett versenyek. A Típusok viadala második részében autóhúzó és pótkerék csere verseny volt. Este kezdetét vette a főzőverseny és a reggelig tartó buli. Az utolsó nap folytatódott a Leg-leg-leg versenyek második része, a leghangosabb kipufogó és zene méréssel, a legszebb belső és felni kategóriákkal. Ezen a napon voltak az eredményhirdetések, ahol megválasztották a legszebb VW hölgyet is. A helyezetteket kupával és oklevéllel díjazták. Aki egy ilyen autós találkozóra szívesen elmenne, az számítson arra, hogy azokon a napokon sokat nem fog tudni aludni, mivel szinte egész éjjel a motorok bőgetése, tiltatása és a nagyobbnál nagyobb mélyládák bömbölése zeng, de nem is aludni megy oda az ember. Érdekesebbnél érdekesebb autókreálmányokat, veteránokat, különböző stílusokat, lóerő hajhászokat, és nagy üzemanyag étvágyú motorokat láthattunk.