Murder- A gyilkos tárlat

MMMM.jpg


1000 négyzetméteres utazótárlat .murder-a-gyilkos-tarlat-jegyek.jpg
21
 valósághű helyszín.
Professzionális látvány és fénytechnika.

Un. Horror színház.
Különböző korok, különböző történetei.
A nézőt erős vizuális és lelki hatások érik.
Fél év alatt közel 100.000 látogató!

A kiállítást kizárólag 16 éven felüliek látogathatják!
Vörösmarty téren, az Üvegpalotában.

Interview Barlow Antonyval           
Barlow Antony- Murder- Kommunikációs vezető

Milyen kiállítás is ez az úgy nevezett Gyilkos tárlat?

A Murtder, a gyilkos tárlat, egy teljesen új kiállítás formátum, a világon egyedülálló. Speciális és súlyos témát dolgoz fel, a világ leghírhedtebb gyilkosait és sorozatgyilkosait mutatja be.

Mi a célja a kiállításnak, azzal hogy ezeket a gyilkosokat szobáról szobára bemutatja?

A szórakoztatás, borzongtatás, ami visszaköszön a tv-ből, mozivásznakról, könyvesboltok polcairól. Az embereket érdeklik ezek a különleges, hátborzongató tartalmak. Minél kevésbé tudnak azonosulni ezekkel az elkövetőkkel, borzalmakkal, minél jobban taszítja őket, annál jobban fokozott az érdeklődés a részükről és annál inkább próbálják megérteni ezeket a dolgokat.

Miért lesz valakiből sorozatgyilkos?

Egy érdekes tanulságfüzér, amire felfűztük ezeket a korban és területileg elkülönülő eseményeket. Mindegyik elkövetőnél utána jártunk annak, mi lehetett az a gyújtó pont az életében, amitől képessé vált ezekre a borzalmakra. És ahogy az utolsón  szoba, a kijózanító elmeséli nekünk, minden esetben gyermekkorban ért bántalmazás, szexuális zaklatás, kirekesztés áll a dolgok hátterében.

Hogyan hat a látogatókra?

Ez egy egyedül álló a kiállítás! Rendesen felkészülve nem érkezhet látogató! Általában különböző prekoncepcióval érkeznek. A horror színházakat, klasszikus vitrines kiállításokat ismerik, és amikor bejönnek, tapasztalják, hogy ez egy teljesen új és egyedülálló dolog, olyan mintha egy komoly dokumentumfilmnek a közepébe csöppentek volna bele. Nem egy gyomorforgató kiállítás, nem ijesztgetni akarjuk látogatókat, hanem az érzelmeikre, érzéseikre hatni és őszintén elmesélni ezeket a borzalmas történeteket.

Ki az ötletgazda?

Rácz László producer a kiállítás ötletgazdája. A kiállításnak van egy befektetője és tulajdonosa. Magyar emberekkel és művészekkel dolgoztunk együtt.

Miért jó, ha a látogatók megismerkednek ezekkel az elkövetőkkel és a borzalmakkal?

Egy hasonló magas színvonalú kiállítás, bármilyen horror film, szelepül szolgál a társadalomnak és az embereknek, ahol az ilyen irányú feszültségeit kiengedhetik, levezethetik. Remek példa,: a Rendszerváltás után, amikor a felnőtt tartalmak bekerültek az országba drasztikusan visszaesett a szexuális támadások és elkövetők száma itthon.

Mit rejt az utolsó szoba? Milyen tanulságokat vonhat le a látogató?

Ezek után mi nem szerettük volna a látogatókat kilökni az utcára! Szerettük volna, hogy leüljenek, végig gondolják ezeket a dolgokat és meghallgassák azt az általunk tanulságnak vélt dolgot, mi szerint szörnyszülöttek nincsenek! Nagyon komoly felelőssége van a szülőknek és a társadalomnak, hogy kialakultak ezek a borzalmak.

A sajátkészítésű rövidfilmet a kiállításról az alábbi linken tekinthetitek meg: